Czego potrzebujemy: 200 g fileta z miruny lub innej ryby 1 jajko 15 g suchej kaszy manny szczypior/ natka pietruszki/ koperek - według uznania sól, pieprz łyżeczka musztardy dijon Dodatki - quinoa, groszek cukrowy, warzywa według uznania Jak wykonać: Rozmrożony filet rozgniatamy widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy [...]
Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]
[...] banana. Konsystencja masy musi Wam pozwolić spokojnie wykleić blaszkę. Jeśli jest za sucha dodajcie odrobinę wody. Blaszkę o średnicy 18 cm wyklejamy zarówno na spodzie jak i po bokach. Wkładamy do lodówki na około pół godziny. Serek wiejski blendujemy, dodajemy białko, etrytrytol i miksujemy około minuty. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, [...]
Czego potrzebujemy: Mięso 600 g polędwiczki wieprzowej 20 g oleju czosnkowego lub olej + 3 ząbki czosnku tymianek, pieprz, sól Sos 500 g pieczarek pół cebuli 10 g oleju kokosowego pieprz, sól Dodatki: 200 g komosy ryżowej 500 g szparagów Jak wykonać Polędwiczkę kroimy na dość grube plastry i każdy rozbijamy delikatnie ręką. Marynujemy w oleju i [...]
Czego potrzebujemy: 50 g ciasta Protein Pizza 50 g twarogu półtłustego 20 g mąki owsianej 5 g pestek słonecznika Jak wykonać: Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - odkładamy na kilka minut. Po tym czasie ciasto zagniatamy ponownie wraz z mąką owsianą i pokruszonym serem. Kiedy składniki dobrze się połączą, ciasto [...]
Czego potrzebujemy: 50 g ryżu do risotto 50 g ugotowanego zielonego groszku 100 g wędzonego lub upieczonego łososia 20 g białej części pora ząbek czosnku 30 g cebuli 10 g dzikiej oliwy 250 ml wrzątku pieprz/ sól, tymianek dwie łyżki natki pietruszki Jak wykonać: Na patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej poszatkowanego drobna pora i cebulę. Gdy [...]
Czego potrzebujesz: 100 g masła migdałowego 80 g oleju kokosowego nierafinowanego 60 g ksylitolu - wtedy nie będą keto ( ale są też inne słodziki, na pewno wybrniecie ) 3 g kakao Jak wykonać: Masło migdałowe i olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ksylitol mielimy na puder i dodajemy razem z kakao do masy. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy [...]
[...] cebuli sól, pieprz dużo natki pietruszki Jak wykonać: Kefir i sok z buraków przelewamy do miski. Rzodkiewki, ogórka i buraka ścieramy na tarce - na takich oczkach na jakich lubicie i dodajemy do kefiru. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę siekamy bardzo drobno. Natkę pietruszki lub koperek lub szczypiorek siekamy równie drobno i [...]
[...] na dobrze rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy kilka minut - do lekkiego zrumienienia. Najlepsze oczywiście na ciepło. Dodatki według uznania - u mnie rucola, szynka, pomidory, ale obłędnie smakują z jakiem sadzonym lub pesto z bazylii. Wartości odżywcze: Porcja gofrów bez dodatków to 400 kcal. Białko 24 g, Tłuszcz 18 g, Węglowodany 34 g. Smacznego!
Czego potrzebujemy: 150 g fileta z kurczaka ulubione przyprawy do kurczaka 150 g cukinii 125 g makarony pappadrelle 5 g oleju kokosowego Jak wykonać: Mięso przyprawiamy i odstawiamy na około 15 minut. Cukinię myjemy i przy pomocy obieraczki do warzyw ścinamy do postaci makaronowych pasków. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy pociętą [...]
[...] przekrojoną stroną. Dusimy pod przykryciem około 8-10 minut. W czasie kiedy smażymy warzywa na drugiej patelni rozgrzewamy 5 g oliwy i smażymy naszą rybę oczywiście bez jakiejkolwiek panierki. Gdy ryba jest usmażona wykładamy wszystko na talerz i posypujemy posiekaną natką lub szczypiorem. Smacznego. Wartości odżywcze: Cała porcja to 350 [...]
Czego potrzebujemy: 20 g nasion chia 100 ml mleka 15 g komosy ryżowej 5 g erytrytolu 50 g frużeliny bez dodatku cukru owoce do dekoracji Jak wykonać: Nasiona chia zalewamy mlekiem, dodajemy erytrytol dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu po czym studzimy i dodajemy do chia. Wszystko [...]
Czego potrzebujemy: 2 jajka 190 g mąki orkiszowej jasnej 200 ml mleka 200 ml wody gazowanej szczypta soli łyżeczka erytrytolu 7 g oleju 100 g Choco Plum Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Plum wrzucamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Na teflonowej patelni smażymy naleśniki. Każdy z nich smarujemy 10 g Choco Plum. Zjadamy:) [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie burgera vege 50 g komosy ryżowej 150 g warzyw - mix papryka , cukinia, cebula 10 g ulubionej Dzikiej Oliwy ulubione przyprawy - sól, pieprz, oregano Jak wykonać: Komosę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Burgera przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, uformować kotleciki, usmażyć na złoty kolor. [...]
[...] żółtka, mąki, budyń, białko, pdp i jogurt. Do woreczka odłożyć 3-4 łyżki ciasta, naciąć róg i na papierze wyrysować szlaczek ;) może być kratka, kropki, paski lub tak jak ja zrobiłam – żyrafa. Blaszkę włożyć do piekarnika na 2 minuty na 160 stopni. W tym czasie do masy dosypać kakao i zmiksować. Wyjąć blaszkę i na podpieczony wzorek [...]
[...] kawałkiem folii i pieczemy kolejne 8-10 minut. Zapobiegnie to spaleniu się ciasta. Rada - do potraw z pieczarkami warto dodać łyżkę pudru grzybowego. To nic innego jak zmielone w młynku suszone grzyby. Podnosi to walory smakowe i pozwala nieco oszukać, że używamy pieczarek a nie szlachetnych borowików. Wartość odżywcza: Otrzymujemy 2 [...]
Czego potrzebujemy 720 g schabu wieprzowego 5 ml oleju Dziki Rzepak 30 g mąki ryżowej 250 g cebuli przyprawy -pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie. Jak wykonać Schab myjemy i osuszamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy plaster schabu obtaczamy w mące z obu stron i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy krótko - do zamknięcia porów w mięsie. [...]
[...] przez chwilę. Mokrymi rękoma formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Pistacje mielę w młynku do kawy i obtaczam w nich kulki. Gotowe! Wartości odżywcze: Z tej ilości składników otrzymujemy 5 kulek. Każda to 47 kcal. Białko 3,5 g, Tłuszcz 2,8 g, Węglowodany 2 g. Kulki są dość wytrawne i idealnie nadają się jako przekąska do pudełka. Smacznego!
Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 2% tłuszczu szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę [...]
[...] frużelinę miksujemy około minuty na wysokich obrotach. Mus przekładamy do szklanych pojemników i dekorujemy według uznania. Gotowe. Prawda, że błyskawiczne? Wartości odżywcze: Z tych ilości wyszły nam dwie porcje - idealne jako przekąska do popołudniowej kawy. Każda porcja to 134 kcal. Białko 13 g, Tłuszcz 3,5 g, Węglowodany 12,2 g. Smacznego!